POLİÜRETAN SPREY KÖPÜK

Poliüretan Sprey Köpük Nedir

Poliüretan Sprey Köpük sert köpük , hücresel yapılı kapalı hücreli, düşük yoğunluklu bir izolasyon malzemesidir. Hücrelerin içerisinde hapsolan şişirme ajanının düşük ısı geçirgenliği sayesinde soğuk depoların izolasyonunda en çok tercih edilen malzemedir.Poliüretan Sprey Köpük en düşük kalınlıkta en yüksek verimli izolasyon malzemesidir. Poliüretan Sprey Köpük hafif ve uzun ömürlüdür. Yapılacak yere göre kalınlığı ve ebatları belirlenir. Poliüretan Sprey Köpük malzemesinin ek yeri olmadığından her türlü ısı kaçağını önler.

Isı köprüsü yoktur, tek parça halindedir. Poliüretan Sprey Köpük standart izolasyon malzemesiyle yapılan yalıtımdan iki kat daha fazla yalıtım sağlar ve çok daha uzun ömürlüdür. Poliüretan Sprey Köpük damlama yapmaz ; asit, baz , tuz gibi kimyasal maddelere karşı dayanıklıdır.

Poliüretan Sprey Köpük çok kısa sürede çok büyük alanlara uygulama yapılabilir. Zaman açısından tasarruf sağlar. Poliüretan Sprey Köpük her türlü yüzeye her türlü açıdan , üç saniye içinde yüzde yüz tutunma sağlar.

Zaman içerisinde yıpranmaz. Küflenmez, kırılmaz. Uzun ömürlüdür ve çevre dostudur. Her türlü yüzeye anında yapışma sağladığı için yüzeyin şekli önemli değildir. Ekonomiktir sudan nemden etkilenmez. Poliüretan Sprey Köpük ilk kez Alman bilim adamı Otto Bayer tarafından 1937 yılında sentezlenmiş ve diizosiyanatın , diol ile reaksiyonuyla elde edilmiştir.hakkimizda Eğer ortamda su da varsa diizosiyanatın bir kısmı diol ile polimerleşirken küçük bir kısmı da su ile gaz (karbondioksit) çıkışı reaksiyonu vererek gözenekli poliüretan yapıyı (köpük veya sünger yapısı) meydana getirir. Olgunlaşma süresi (24-72 saat) sonunda oldukça sağlam bir polimer yapı elde edilir. Daha sonraları diollerin yerini daha büyük molekül ağırlıklı, polieter veya poliester yapısındaki polioller almıştır. Bu şekilde oluşan poliüretan daha sağlam ve daha esnek bir elastomer oluşturur.Yanmazlık özelliğine sahiptir alev yürütmez B2 yanmazlık sınıfı sertifikalıdır. Yangın sırasında damlama yapmaz kimyevi maddelere dayanıklıdır.



Poliüretan Sprey Köpük Çatı İzolasyonu

Çatı arası poliüretan sprey köpük uygulaması, poliüretan sprey köpük uygulamalarının başında gelir. Evlerimizde dış cephe izolasyon uygulaması ile de son derece ısı tasarrufu sağlamış oluruz fakat çarı katı daireler için yüzde yüz verim almak adına çatı arası zemin poliüretan sprey köpük uygulaması yapmak gerekir. Evlerimizde çatılar, soğuk ve sıcaktan en çok etkilenen yerledir ve yalıtımsız çatılar % 25 ısı kaybını oluşturur. Sprey poliüretan köpük uygulamaları dışında yapılan yalıtım çözümlerinde tam verim alınamaz çünkü ek yerleri vardır ısı kaybı yine yaşanır. Poliüretan sprey köpük uygulaması ile tek bir noktada dahi açık yer kalmaz, bunun sonuncunda toz girmez, böcekler erişemez, bakteri oluşmaz. Çatı saçak noktalarındaki hava boşluklarını doldurması, çatı dikme etraflarında dolgu yaparak ısı yalıtım verimliliğini artırır. Çatı arası poliüretan sprey uygulamasında zemin öncesinde temizlenir ve uygulanan malzeme on saniye içerinde şişerek işlem çok kısa bir sürede gerçekleşmiş olur, ömür boyu kullanacağınız yalıtımınız hazır.



Poliüretan Sprey Köpük Trapez Çatı

Trapez saçlar kullanım açısında sıcak ve soğuktan etkilenmedikleri için uzun yıllar kullanılabilirler fakat ısı yalıtımı konusunda aynı şeyi söylemek mümkün değildir, ek bir yalıtıma ihtiyaç vardır. Kullanım yerine göre değişse de genel olarak evlerin ve iş yerlerinin çatıların a trapez çatı sistemi uygulanır. Ek yerleri olan izolasyon malzemeleri kısa süreli çözüm olabilir fakat çatı gibi farklı girinti ve çıkıntıları olan alanlar için poliüretan sprey sıkma köpükten alınan verim alınamaz çünkü poliüretan sprey sıkma köpük ile her alan muntazam bir şekilde doldurulur. Poliüretan sprey sıkma köpük yapım aşamasında her hangi bir kırma, dökme, yapıştırma işlemi gerektirmediği için çok kısa sürede temiz bir şekilde büyük bir alana uygulanabilir. Sıcak ve soğuk farkını anında hissettirir, mekanların kışın sıcak yazın soğuk olmasını sağlayarak yaşam alanlarında konfor sağlar. Sağlığa hiçbir zararı yoktur güvenle tercih edilebilir. Çatılarda terleme yapmaz, damlama oluşmaz, malzemenin zemin üzerinden düşmesi zarar görmesi mümkün değildir. Uygulama esnasında hem ters uygulama ile çatıların direk altına veya direk olarak çatı zeminine de uygulamalar yapılabilir.



Poliüretan Sprey Köpük Tavuk Çiftliği

Çiftlik hayvanlarının daha sağlıklı koşullarda olması, uygun hava sıcaklığının sağlanması, nem dengesi, hava akımı izolasyon ile sağlanabilir. Tercih ettiğiniz yalıtım şekli poliüretan sprey köpük olduğu taktirde ek yer sorununuz olmayacağı için damıtma, buharlama sorunu ile karşılaşmayacaksınız.



Tercih ettiğiniz poliüretan sprey köpük izolasyon sistemi ile ısınma ve nem dengesini ciddi oranda sağlamış olacaksınız. Hayvanlar vücut ısılarına uygun bir ortamda yaşamlarına devam etmeleri gerekir, kışın soğuk havalardan dolayı üşüyen yazın sıcakta terleyen hayvanların verimleri doğal olarak düşüş olabilmektedir. İçerideki ısıyı korumak ve dış şartlardan etkilenmemek sadece iyi bir ısı yalıtımı uygulaması ile mümkün olur.Poliüretan sprey köpük her türlü yüzeye yüzde yüz yapıştığı için malzemenin düşme veya kendini bırakması söz konusu değildir.



Poliüretan Sprey Köpük Temel Perde

Poliüretan sprey köpük temel perde izolasyonu binaların yapım aşamasında uygulanması deprem, yalıtım, korozyon gibi durumların önüne geçmek için en önemli işlemlerdendir. Önde gelen nedenlerin başında da bina ömrünü uzatmasıdır.

Özellikle bodrum katlarının, garajların kullanım alanı olduğu düşünülürse perde duvarlarında izolasyonu önem kazanır. Binaların perde duvarlarında yapım aşamasında iyi bir yalıtım sağlanmaz ise, duvarların ön bölümlerinde yalıtma şansı bulunmamaktadır.Bu nedenle perde duvarlara, dıştan iyi bir ısı ve su yalıtımı yapılması gerekmektedir.

Poliüretan sprey köpük temel perde izolasyonu ısı yalıtımının yanı sıra su yalıtıma da dolaylı yoldan katkı sağlar. Poliüretan sprey köpük temel perde izolasyonu zeminin su basıncı hesaplandığında kapalı gözenekleri sayesinde su ve ısı yalıtımı sağlayan bir örtü oluşturur.Sprey poliüretan köpük uygulamasından sonra drenaj uygulaması tavsiye edilir, nem ve rutubetin kaynağı yalıtılmamış temellerdir.

Kesin çözüm almak adına eksik hiçbir alan kalmadan yalıtım yapılması gerekir ve ek yersiz yalıtım konusunda poliüretan sprey köpük uygulaması tek ve garanti çözümdür.Poliüretan temel perde sprey izolasyonunun kroyozyonu önleme özelliği burada çok önemlidir. Poliüretan temel perde izolasyonu uzun yıllar nem dengesini sağlar ve krozyondan korunduğu gözlenmiştir.

Klasik yapılan izolasyon sistemleri ilk yapıldıkları andan itibaren poliüretan temel perde izolasyon ile aynı verimi sağlamaz fakat zaman içerisinde genleşmeden kaynaklı ek yerlerinin açılmasından dolayı verim daha da düşer. Bütün bunların yanı sıra gözden kaçabilen noktalar olabilir çünkü tek parça değildir fakat poliüretan temel perde sprey köpük izolasyonunda bunların hiçbiri mümkün değildir nedeni ise uygulamanın yekpare şeklinde olmasıdır. Genel itibariyle 3 cm şeklinde ince bir tabaka ile maksimum verim elde edildiği gibi ihtiyaca göre istenilen kalınlıkta ürün uygulaması yapılır.

Poliüretan sprey köpük temel perde uygulaması püskürtme yöntemi ile uygulanır ve yapıştırıcıya ve sabitleyici diğer yöntemlere ihtiyaç duyulmaz, uygulamanın ardından dakika dolmadan işlem tamamlanmış olur.Poliüretan sprey köpük uygulaması ile en ufak noktalara dahi izolasyon işlemi yapılabilir. Esnektir, yapıyla birlikte çalışır. Temel perde beton yüzeyleri, üzerine uygulanan Sprey Poliüretan Köpük sonrasında yüksek esneme, yüksek yırtılma ve yüksek kimyasal dayanımlı Sprey Polyurea ile ekyersiz kaplanarak ısı ve su yalıtımı sağlanmış olur.



Poliüretan Sprey Köpük Dış Cephe

Duvarlar yaşam alanlarının ısı dengesi için çok önemli bir faktördür. Her yıl 1m² yalıtılmamış duvardan 100-150 kilowatt saat arasında elektrik enerjisi veya 10-15 metreküp gaza tekabül eden ısıtma enerjisi yalıtılmamış duvarlardan kaybolur. Yaşam alanı içerinde ortam ısısının yükseltilmesi veya diğer yöntemler fark etmeksizin enerjiniz boşa harcanmış olur. Poliüetan sprey köpük dış cephe izolasyonu ile ısı kaybı %90 azaltılabilir.

Poliüretan sprey köpük yöntemiyle yapılan dış cephe uygulaması diğer izolasyon sistemlerinin aksine vinç ile çok hızlı bir şekilde tamamlanır. İşlem günler sürmez, iskele kurmak gerekmez, kör nokta durumu yaşanmaz.

Poliüretan sprey köpük dış cephe izolasyonu ile yüzeyin durumu önemsizdir her türlü yüzeye ek malzeme gerekmeden uyum sağlama ve aynı verimi verme konusunda garantilidir. Esnek yapısı sayesinde dış faktörlerden etkilenmez, ek yersiz olduğu zaman içerisinde genleşip formunu bozmaz, kalitesinden ödün vermez.

Poliüretan sprey köpük ile bina yüzeyinde delme işlemine gerek kalmaz, kesintisizi yalıtım sağlar, su ile temastan etkilenmez ve yüzey aynı zamanda nefes almaya devam eder.



Poliüretan Sprey Köpük Diğer Uygulamalar

Sprey poliüretanın her alanda uygulanabilen bir özelliği vardır. Borular, tanklar*, özel amaçlı mukavva ve benzeri buzlu taşıma kutuları… Sprey poliüretan,boruların izolasyonunda da her türlü projeye uygulama desteği ve imkanı sağlar. Borulardan geçen; akıcı, yanıcı, gıdasal vb. maddelerin soğuma ve ısınmasın engelleyerek metodik aktarma şartlarını oluşturur. Kullanım yoğunluğu az da olsa özel istek üzerine mesafesi ne olursa olsun yollanacak kolilerin iç ve dış yüzeyleri sprey poliüretanla kaplanarak buzlu taşıma dahi yapılabilir.. Örneğin; balık yumurtası ve kan torbaları, organ nakli ve özel muhafazalar için kullanılmaktadır.



BİZE ULAŞIN

SEFA İZOLASYON

Meclis Mah. Cemal Gürsel Cad. Yeşim Sok. No:6A Sancaktepe/İstanbul

sefaizalasyon@gmail.com

0530 721 98 93

0216 621 04 04

YouTube Kanalımız